ЛГБТ-лицата во Њу Делхи маршираа за отфрлање на законот кој ја криминализира хомосексуалноста

Стотици активисти за ЛГБТ-права со тапани во неделата маршираа по улиците на Њу Делхи за да ја прослават својата сексуалност, но и за да го свртат вниманието кон постојаната дискриминација […]

КЗД не утврди дискриминација на ЛГБТИ лицата во скрипта за студиите по психологија

Комисијата за заштита од дискриминација (КЗД) не го почитуваше законски пропишаниот рок за реагирање по претставката и во утврдувањето на фактите и примената на законите, оцени Македонското здружение на млади […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X