Врвен теолошки колеџ повика да се користат родово-неутрални термини кога се зборува за Господ

Еден од врвните теолошки колеџи повика на употребата на родово-неутрални термини кога станува збор за Бог, со цел да се избегне родовата пристрасност. „Виклиф Хол“, која е разгранок на Универзитетот […]

Поглаварот на руската црква смета дека истополовите бракови ќе го уништат човештвото

Поглаварот на Руската православна црква, патријархот Кирил во интервју за „Раша тудеј“ изјави дека истополовите бракови ќе уништат сè и оти се исто лоши колку апартхејдот во Африка и нацистичките закони […]

Мексико: Кардинал јавно се извини за изјавата: „машкиот анус не е создаден за да прима“

Мексиканскиот кардинал Ноберто Ривера Карера формално се извини поради тоа што ги осудил истополовите бракови и геј сексот, велејќи дека „анусот на мажите не е создаден за да прима“. Изјавата […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X