Објавен Извештајот за човекови права за Македонија за 2017 година на Стејт департментот на САД

Стејт департментот на САД и нивното Биро за демократија, човекови права и труд ги објавија своите извештаи за човековите права за 2017 година. Извештајот за Македонија опфаќа теми од почетокот […]

Стејт департмент: ЛГБТИ заедницата во Македонија остана длабоко маргинализирана

Уставот и законот во Македонија не забранува дискриминација врз основа на сексуалната ориентација и родовиот идентитет, ниту пак антидисриминацискиот закон заштитува од дискриминација врз основа на сексуалната ориентација, стои во […]

ЛГБТ лицата треба да ги имаат сите права, затоа што правата не стануваат помалку вредни ако поголем број луѓе ги уживаат, смета еврокомесарот Мужникс

Во Европа и пошироко се повеќе расте трендот на правно признавање на врските на истополовите двојки, вели еврокомесарот за човекови права Нилс Мужникс во својот последен коментар, објавен на страницата […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X