Заврши Парадата на Гордоста во Белград

Белградската „Парада на гордоста 2016“, која се одржа под слоганот „Љубовта го менува светот“ денеска заврши во 14 часот. Организаторите порачаа дека тоа е историска прошетка, затоа што за прв […]

Почнува белградската „Недела на гордоста“

  Со сечење на свечената лента денеска во „Миксер хаус“ во Белград ќе биде отворена шестата белградска „Недела на гордоста“, која ќе заврши на 18 септември со маршот на Гордоста. […]

Balkan Pride 2016 – Тренинг за човекови права на ЛГБТ

Скопје, 6 март 2016 Од денеска до 10 март, Субверзивен Фронт во Скопје го организира тренингот „Човекови права на ЛГБТ лицата на Балканот: правна рамка, историјат, и сегашни трендови“. Тренингот […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X