Субверзивен фронт во медиумите

Preview of media articles and features of Subversive Front in the media

Media Title Link
mvr.gov.mk Спасовски: Нема место за поделби по основа на сексуална ориентација, раса или вера  http://mvr.gov.mk/vest/5463
Historia Ime Identifikimi i kryqëzimeve mes komunitetit Rom dhe LGBTQI  http://historia-ime.com/2017/12/20/identifikimi-i-kryqezimeve-mes-komunitetit-rom-dhe-lgbtqi/
TV 24 Moj Termin  https://www.youtube.com/watch?v=0LLVLm-d8lU&feature=youtu.be&t=1876
 Nova TV Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://novatv.mk/natsionalna-lgbti-konferentsija-vo-skopje/
 a1on.mk Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://a1on.mk/archives/827829
Sitel Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://sitel.com.mk/nacionalna-lgbti-konferencija-vo-skopje
Radio Mof  „Разговори под виножитото – потреби, предизвици и приоритети“  http://www.radiomof.mk/razgovori-pod-vinozhitoto-potrebi-predizvici-i-prioriteti/
 eMagazin.mk Младите ЛГБТИ лица се малтретираат во македонските училишта  http://emagazin.mk/vesti/vest/41898
tvorbis.com.mk Малтретирањето во училиштата и меѓу врсниците – горлив проблем на припадниците на ЛГБТИ  http://tvorbis.com.mk/maltretiraneto-vo-uchilishtata-i-megu-vrsnitsite-gorliv-problem-na-pripadnitsite-na-lgbti/
Vecer.mk Малтретирањето во училиштата и меѓу врсниците – горлив проблем на припадниците на ЛГБТИ  http://vecer.mk/makedonija/maltretiranjeto-vo-uchilishtata-i-megju-vrsnicite-gorliv-problem-na-pripadnicite-na-lgbti
makfax.com.mk Малтретирањето во училиштата и меѓу врсниците – горлив проблем на припадниците на ЛГБТИ http://makfax.com.mk/daily-news/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BE-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83-%D0%B2/
a1on.mk ЛГБТИ луѓето и организациите ги препознаваат и користат можностите кои се создадоа во променетиот политички контекст  http://a1on.mk/archives/828234
plusinfo.mk Транс лице бара Заев да му помогне да си го смени полот во личните документи  http://plusinfo.mk/vest/136409/trans-lice-bara-zaev-da-mu-pomogne-da-si-go-smeni-polot-vo-licnite-dokumenti
Nova Makedonija Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%93%D0%91%D0%A2%D0%98-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B5&id=cf7c32af-7b6d-4f87-8b12-39546927a1fd
Pozitiv.mk Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://pozitiv.mk/natsionalna-lgbti-konferentsija-vo-skopje/
Standard.mk Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://standard.mk/nacionalna-lgbti-konferencija-vo-skopje/
TV21 Национална ЛГБТИ конференција во Скопје  http://tv21.tv/mk/?p=156835
LUI Magazin Homosexualita na Balkáně? Plná kontrastů – 1. díl  http://www.lui.lui.cz/co-se-deje/item/11314-homosexualita-na-balkane-plna-kontrastu-1-dil
Huffington Post  Progressing Through Contrasts: Queer In The Balkans  http://www.huffingtonpost.com/entry/progressing-through-contrasts-queer-in-the-balkans_us_59b963c8e4b06b71800c3616
Канал 5 Антонио Михајлов и Душко Миновски во „Само вистина“ во Вестите во 18 часот  http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=128125
Канал 5 Антонио Михајлов и Душко Миновски во „Само вистина“ во Вестите во 18 часот  http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=128070
24 Вести ЛГБТ: Да не се злоупотребува прашањето за истополови бракови http://24vesti.mk/lgbt-da-ne-se-zloupotrebuva-prashanjeto-za-istopolovi-brakovi
 gaymacedonia.com  Интервју со фронтменот на отпорот за права на ЛГБТИ лицата во Македонија: Антонио Михајлов  http://gaymacedonia.com/intervju-frontmenot-na-otporot-za-prava-na-lgbti-licata-vo-makedonija-antonio-mihajlov/
mkd.mk  Се бара законска основа против дискриминација на ЛГБТИ заедницата  http://www.mkd.mk/makedonija/politika/se-bara-zakonska-osnova-protiv-diskriminacija-na-lgbti-zaednicata
 Reporter Манчевски: Новата влада ќе работи на унапредување на состојбата со правата на ЛГБТИ-лицата  http://reporter.mk/makedonija/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D1%9C%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BD/
 Libertas Манчевски: Новата влада ќе работи на унапредување на состојбата со правата на ЛГБТИ-лицата  http://www.libertas.mk/manchevski-novata-vlada-ke-raboti-na-un/
 eMagazin  Манчевски: Новата влада ќе работи на унапредување на состојбата со правата на ЛГБТИ-лицата  http://emagazin.mk/vesti/vest/35881
 plusinfo.mk  Манчевски: Новата влада ќе работи на унапредување на состојбата со правата на ЛГБТИ-лицата  http://plusinfo.mk/vest/115175/mancevski-novata-vlada-kje-raboti-na-unapreduvanje-na-sostojbata-so-pravata-na-lgbti-licata
 Meta.mk  Манчевски: Новата влада ќе работи на унапредување на состојбата со правата на ЛГБТИ-лицата  http://meta.mk/manchevski-novata-vlada-ke-raboti-na-unapreduvane-na-sostojbata-so-pravata-na-lgbti-litsata/
 Informa  На 17-ти мај се одбележа IDAHOT – Интернационалниот ден за борба против хомофобија и трансфобија. Погледнете како се одбележа во Македонија.  https://www.facebook.com/informavesti/videos/vb.1058470560858029/1445675262137555/?type=2&theater&notif_t=scheduled_post_published&notif_id=1495717210727894
 Meta.mk  Конференција за состојбата со ЛГБТИ-правата во Македонија низ призмата на евроинтеграциите  http://meta.mk/konferentsija-za-sostojbata-so-lgbti-pravata-vo-makedonija-niz-prizmata-na-evrointegratsiite/
 Pozitiv  Конференција „Македонија и состојбата со ЛГБТИ-правата низ призмата на евроинтеграциите“  http://pozitiv.mk/konferentsija-makedonija-i-sostojbata-so-lgbti-pravata-niz-prizmata-na-evrointegratsiite/
 А1on.mk  Македонија и состојбата со ЛГБТИ-правата низ призмата на евроинтеграциите  http://a1on.mk/archives/740370
 ТВ 21  „Субверзивен фронт“ бара законска основа против дискриминација на ЛГБТИ заедницата  http://tv21.tv/mk/%D1%81%D1%83%D0%B1%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0/
 Пулс 24  Децата ќе учат за хомосексуалноста, ЛГБТ ќе стане заштитена заедница, а Ивон Величковски ќе им ги поддржува- правата  http://puls24.mk/mk/vesti/decata-ke-ucat-za-homoseksualnosta-lgbt-ke-stane-zastitena-zaednica-a-ivon-velickovski-ke-im-gi-poddrzuva-pravata
Вечер Геј-лобито влезе во предизборната трка http://vecer.mk/makedonija/gej-lobito-vleze-vo-predizbornata-trka
 ТВ21 10 Минути – Антонио Михајлов 28.11.2016  https://www.youtube.com/watch?v=LnrJ9PsrgMM
Нова Тв Европарламентот со поддршка за поголемо учество на ЛГБТИ во политиката http://novatv.mk/evroparlamentot-so-poddrshka-za-pogolemo-uchestvo-na-lgbti-vo-politikata/
Точка Европарламентот охрабрува поголемо политичко учество на ЛГБТИ-лицата во Македонија http://tocka.com.mk/1/214516/evroparlamentot-ohrabruva-pogolemo-politicko-ucestvo-na-lgbti-licata-vo-makedonija
МКД Европскиот парламент охрабрува поголемо политичко учество на ЛГБТИ лицата во Македонија http://www.mkd.mk/makedonija/politika/evropskiot-parlament-ohrabruva-pogolemo-politichko-uchestvo-na-lgbti-licata-vo
Макфакс Европарламентот охрабрува поголемо политичко учество на ЛГБТИ-лицата во Македонија http://makfax.com.mk/makedonija/politika/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%BE/
Плусинфо Европскиот парламент охрабрува поголемо политичко учество на ЛГБТИ-лицата во Македонија http://plusinfo.mk/vest/94262/evropskiot-parlament-ohrabruva-pogolemo-politicko-ucestvo-na-lgbti-licata-vo-makedonija
емагазин Кампања за поголема вклученост на ЛГБТИ – лицата во политичките агенди http://emagazin.mk/vesti/vest/28180
МКД ЛГБТИ лицата бараат поголема застапеност во политичките агенди http://www.mkd.mk/makedonija/politika/lgbti-licata-baraat-pogolema-zastapenost-vo-politichkite-agendi
Фокус ЛГБТИ лицата бараат нивните права да влезат во агендата на партиите http://fokus.mk/lgbti-litsata-baraat-nivnite-prava-da-vlezat-vo-agendata-na-partiite/
Репортер „Субверзивен фронт“: ЛГБТИ-заедницата е силно гласачко тело – „Гласај за еднаквост“ http://reporter.mk/2016/11/24/%D1%81%D1%83%D0%B1%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BB%D0%B3%D0%B1%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/
Локално „СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ“: ЛГБТИ-ЗАЕДНИЦАТА Е СИЛНО ГЛАСАЧКО ТЕЛО – „ГЛАСАЈ ЗА ЕДНАКВОСТ“ http://lokalno.mk/subverziven-front-lgbti-zaednitsata-e-silno-glasachko-telo-glasaj-za-ednakvost/
24 Вести ЛГБТИ лицата бараат поголема застапеност во политичките агенди http://24vesti.mk/lgbti-licata-baraat-pogolema-zastapenost-vo-politichkite-agendi
Либертас „Субверзивен фронт“: ЛГБТИ-заедницата е силно гласачко тело – „Гласај за еднаквост“ http://www.libertas.mk/subverziven-front-lgbti-zaednitsata-e-silno-glasachko-telo-glasaj-za-ednakvost/
Мета „Субверзивен фронт“: ЛГБТИ-заедницата е силно гласачко тело – „Гласај за еднаквост“ http://meta.mk/subverziven-front-lgbti-zaednitsata-e-silno-glasachko-telo-glasaj-za-ednakvost/
Слободна Европа Проблемите и потребите на ЛГБТИ-лицата во политичката агенда http://www.slobodnaevropa.mk/a/28140063.html
Македонска информативна агенција Одбележан Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/288/133173157
ТВ 21 Меѓународен ден за борба против хомофобија: Дискриминација поради сексуална определба http://tv21.tv/mk/?p=83980
A1on.mk Одбележан Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата http://a1on.mk/wordpress/archives/613763
ПлусИнфо Македонија сѐ уште се плаши од ЛГБТИ заедницата http://plusinfo.mk/vest/70200/makedonija-s%D1%90-ushte-se-plashi-od-lgbti-zaednicata
Телма ТВ ЛГБТ заедницата се жали на дискриминација http://telma.com.mk/vesti/lgbt-zaednicata-se-zhali-na-diskriminacija
Queer.mk Македонија го одбележа Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата http://www.queer.mk/makedonija-go-odbeleza-megjunarodniot-den-protiv-homofobijata-transfobijata-i-bifobijata-17-05-2016.html
Queer.mk Огнен Јанески доби признание за „поддржувач на годината“ за неговиот придонес за ЛГБТИ луѓето http://www.queer.mk/ognen-janeski-dobi-priznanie-za-poddrzuvach-na-godinata-za-negoviot-pridones-za-lgbti-lugjeto-18-05-2016.html
Anadolu Agency Shqip Në Maqedoni shënohet Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë http://aa.com.tr/sq/gunun-basliklari/n%C3%AB-maqedoni-sh%C3%ABnohet-dita-nd%C3%ABrkomb%C3%ABtare-kund%C3%ABr-homofobis%C3%AB/573705
Информа IDAHOT одбележан и во Македонија https://www.youtube.com/watch?v=UwoasnOBDWA
Плус инфо Ги бркаат од дома бидејќи не разбираат што значи да се биде ЛГБТИ https://plusinfo.mk/%D0%B3%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%98%D1%9C%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B0%D1%82/?fbclid=IwAR2wFRz9GCKzIiwbrupJmxrxdRHSH7XEseHO8x1o_TiNV2sttjiacp0JntE
Глас на Америка Кој се плаши од Законот за спречување и заштита од дискриминација? https://mk.voanews.com/a/macedonia-lgbti/4766853.html?fbclid=IwAR3Br7xhTHZ3d0PK70kPNguRsTRh9Ja2WzNUdO5PSH5vnABd6tI_iv3MLe8
Собрание на РСМ БОГАТСТВО НА ОПШТЕСТВОТО Е РАЗНОЛИКОСТА https://www.sobranie.mk/2016-2020-srm-ns_article-bogatstvo-na-opshtestvoto-e-raznolikosta.nspx
А1ОН Има позитивна клима за организирање парада на гордост https://a1on.mk/archives/1054856?fbclid=IwAR3_2yrtduAfhD2OiYeixCCJJgpNgnH0jZwY16GRFatsMHZhx631ijxXGIo